dissabte, 16 d’abril del 2011

Primer dia de Capítol: l'anàlisi

 A quarts de nou del matí, els assistents al Capítol 2011 de l'Escola Pia de Catalunya, laics i religiosos, anaven arribant a l'Escola Pia de Sant Antoni. Salutacions, retrobaments amb aquells que vénen de lluny, reconeixement d'aquells que potser no coneíxiem... uns quants minuts abans d'asseure's cadascú en la taula on hi ha escrit el seu nom. Ordenats per edat, els menys joves davant, els més joves darrera.
Després d'una pregària inicial, s'ha procedit a unes eleccions necessàries per al bon funcionament: el secretari i el seu adjunt. Els escollits, en Joan Antoni Miró i en Manel Sales.
A la taula presidencial, el president del Capítol, en Jaume PAllarolas, Provincial, el moderador, en Joan Prat i el seu adjunt en Pere Vilaseca, i el secretari i el seu adjunt.
En Jaume Pallarolas comença la presentació de les "relacions", documents d'anàlisi dels quatre anys passats. La relació del Provincial té un caire més global. Les següents són més parcials: L'Enric Canet ha presentat Coordinació Institucional, el Joan Vila el Secretariat de les Institucions Educatives i el Pedro Alonso, l'informe econòmic i patrimonial.
Han seguit un altre bloc de relacions: Fundació Educació Solidària, Fundació Servei Solidari, Projecte de Laicat, Mou-te, Grups diversos vinculats a l'Escola Pia i Arxiu.
Després d'un temps de clarificacions, hem acabat la sessió del matí.
Després de dinar han continuat les relacions: la de la viceprovíncia de les Califòrnies, la de la viceprovíncia del Senegal i la de la comunitat de Cuba.
Un cop acabada l'exposició de  l'anàlisi de la realitat, els membres del capítol s'han dividit en sis comissions a qui s'han distribuït les diferents relacions. En comissió se n'ha fet una valoració (un dictamen). Els dictamens, reunits tots de nou a l'aula capitular, han estat llegits, comentats i finalment votats.
Els resultats de la votació seran donats el proper dia.
Així ha acabat aquesta primera jornada del Capítol, que pot ser una mica feixuga, però que és necessària per poder anar després cap al futur.
Demà diumenge, al matí no hi ha sessió. A la tarda, només els religiosos, es reuniran per acabar de fer l'anàlisi pel que fa a la vida de les comunitats i dels religiosos. Posteriorment es presentaran els cinc candidats a Provincial i es farà una primera votació exploratòria.
Demà a la tarda una nova crònica. Us esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada